1ste Wedstrijd 2024: Zondag 18 februari op Terlet

Beste F5K piloten,

2024 staat inmiddels op de kalender en in de digitale vliegersvergadering van 3 januari is de nieuwe wedstrijdkalender gepresenteerd. De F5K organisatie is dit jaar uitgebreid met Richard Tundermand en Roger Steens. Samen met Fons zullen we ons uiterste best doen er een mooi F5K seizoen van te maken.

We beginnen dit jaar vroeg in het jaar. Op zondag 18 februari zal de eerste wedstrijd plaatsvinden op Terlet. Het vliegen op deze locatie is mogelijk gemaakt dankzij hulp van Jeroen Kole. Enorm bedankt dat dit mogelijk is Jeroen.

Inschrijven kan op modelbouwforum: Open NK F5K Terlet – 17 februari 2024 | ModelbouwForum.nl

Locatie:

Zweefvliegveld Terlet
Apeldoornseweg 203
6816 SM Arnhem

upload_2024-1-5_14-17-37.png

Let op:
We weten nu nog niet precies waar we kunnen vliegen. Jeroen zal dat een dag voor de tijd bekend maken. Ook zullen we dan bekend maken waar en hoe laat we verzamelen.

Waarschuwing:

upload_2024-1-5_14-18-2.png
upload_2024-1-5_14-18-14.png

Dagindeling:

Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

Zondag 18 Februari

09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
16.30 Opruimen en scoreverwerking
16.45 Prijsuitreiking

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag voor het wedstrijdweekend rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:

– de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
– de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
– er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
– er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 15 februari 2024. Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er vanuit F5K alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand e-mailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00

We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Wedstrijdregels en Local rules:

– Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte

– Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen zoveel mogelijk piloten op Terlet te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.