Wedstrijdorganisatie

We streven er naar om minimaal 3 NK-wedstrijden per jaar te organiseren. Hierbij staan plezier en sportiviteit voorop. In 2021 doen we dat onder de vlag van de KNVvL. We beschikken over een deel van de benodigde wedstrijdbenodigdheden. De rest wordt voorlopig geleend van de RC Modelvliegclub Losser tegen een geringe vergoeding.

Voor aanvang van de wedstrijd worden er een aantal start/landingsgebieden uitgelegd op onderlinge afstanden van 15 meter. Deze bestaan uit zeshoeken met een overhoekse maat van 10 meter. De start/landingsgebieden worden in lijn, haaks op de windrichting gelegd.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd tot kort voor de wedstrijddatum. De organisatie maakt in het software programma Gliderscore een wedstrijdindeling met de piloten in groepen en rondes. Dit programma genereerd ook de helpers per vlucht alsook scorebriefjes die voor aanvang van de wedstrijd aan de piloten worden uitgedeeld. De piloot/helper dient na elke vlucht de hoogtes (uit bv.de Altis) en de gemeten vliegtijden op dit scorebriefje te noteren. Op het scorebriefje staat ook een pilootafhankelijke QR-code. Deze wordt gebruikt voor eScore.

eScoring-uitleg