F5K-NK wedstrijd in Emmeloord 13 Mei 2023

Beste F5K piloten,

De eerste wedstrijd in Keldonk is helaas niet doorgegaan. De hele voorafgaande week had het veel geregeld en ook op de zaterdag zelf was het geen vliegweer. Zo frustrerend dat het de opvolgende zondag dan ineens prachtig vliegweer is. Maar goed, het weer hebben we niet in de hand.

Op zaterdag 13 mei gaan we het opnieuw proberen. Dit keer zijn we te gast bij de modelvliegclub in Emmeloord. Met dank aan Henk Nieuwenhuijsen welke de club enthousiast heeft weten te maken om het veld en kantine ter beschikking te stellen. Het is altijd leuk om een nieuw veld met nieuwe mensen te leren kennen. Henk bedankt!

Deze wedstrijd telt mee om het F5K kampioenschap. Iedereen is meer dan welkom om samen een leuke dag te beleven. Uiteraard proberen we het beste uit onszelf te halen, maar sportiviteit staat voorop.

We vliegen volgens het reglement 2023. Op de een of andere manier is de “landing outside de pilot area” penalty uit het reglement verdwenen. Deze is voor F5K fundamenteel en ik heb deze onder 5.5.10.12 toegevoegd. Volgend jaar zal deze weer terug te vinden zijn in het officiële FAI document.

Een andere belangrijke wijziging is dat we in 2023 een scrapper toepassen nadat er 7 of meer rondes gevlogen zijn. Dit was voorheen pas na ronde 8.

upload_2023-4-14_20-51-42.png
Locatie:
Verlengde Revisieweg 4

8304 BS Emmeloord

Bezoek ook eens de website van de club http://lvce.nl

De vliegdag:
We proberen minimaal alle F5K taken (5 stuks) te vliegen. De exacte volgorde zullen we vrijdag bekend maken. Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

Volledigheidshalve nog de F5K Altis instellingen:
– 6 starts
– Altitude = 60 mtr
– Time = 7 seconds

Dagindeling:
09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
16.30 Opruimen en scoreverwerking
16.45 Prijsuitreiking

Timers:
We vinden het belangrijk om kennis en kunde binnen F5K zoveel mogelijk te delen. Nieuwe mensen proberen we zo goed mogelijk op te vangen en wegwijs te maken. We hebben gezien dat als minder ervaren vliegers geholpen worden door ervaren vliegers dit bijdraagt aan een prettige en open sfeer. Iedereen helpt elkaar. Om deze reden wijzen we helpers toe aan vliegers. Dit kan eenvoudig in Gliderscore. De naam van de helper komt op het scorebriefje te staan. Een bijkomend voordeel is dat er veel meer rust tussen de rondes ontstaat, aangezien iedereen weet dat er een coach beschikbaar is. Ook staan alle penalty’s op het nieuwe scorebriefje afgedrukt, waardoor alles weer een stukje eenvoudiger wordt. De KNVvL stelt digitale (Pandora) stopwatches beschikbaar. Deze kan iedereen gebruiken. Uiteraard is het ook toegestaan om je eigen stopwatch te gebruiken.

Voorbeeld van het scorebriefje:

upload_2023-4-14_20-52-48.png
Piloot: Brian van der Gouw
Helper: Kremer, Fons

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag voor het wedstrijdweekend rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:
· de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
· de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
· er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
· er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 11 mei 2023. Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er vanuit F5K alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand emailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00

We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Local rules:

* Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte

* Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen zoveel mogelijk piloten in Emmeloord te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.