F5K-Treffen Terlet

      Geen reacties op F5K-Treffen Terlet

F5K Wintertreffen Terlet 4-12-2021

Beste F5K piloten.

Het wedstrijdseizoen 2021 ligt inmiddels al weer achter ons. De bladeren vallen van de boom en voor je het weet zitten we in de winter. Sinterklaas en Kerstmis zijn normaal gesproken gezellige dagen. De grote vraag is natuurlijk hoe december er dit jaar uit gaan zien.

We proberen de moed erin te houden en gelukkig mogen we nog steeds samen ergens op een veldje vliegen. Binnen de F5K community is de wens uitgesproken om ook in de winter samen te komen en om die reden willen we een F5K treffen organiseren. Uiteraard moet het wel lekker vliegweer zijn. Daarnaast hebben we gezocht naar een centrale locatie, zodat de reistijd beperkt blijft. We zijn dan ook erg blij dat dankzij de hulp van Jeroen Kole we op de mooiste locatie van Nederland mogen vliegen: boven op de bult bij Terlet. Enorm bedankt voor het regelen Jeroen!!

Op de verjaardag van de Sint, 4 december, gaan we bij goed weer een F5K treffen op Terlet organiseren. De bedoeling is om alle 5 F5K taken te gaan vliegen. De Modelvliegclub Losser zal haar display, geluidsinstallatie en de rest van het wedstrijdmateriaal meenemen.

In de wereld die steeds meer verdeeldheid toont zoeken wij juist naar meer samenhorigheid.

Om die reden zijn ook F3K vliegers welkom om mee te vliegen. De F3K piloten vliegen daarbij wel volgens het F5K reglement. We starten en landen dus in de pilot area en alle overige geldende regels zijn van toepassing.

Daarbij zijn er twee opties om mee te vliegen:

1. F3K met Altis:

Je hebt een DLG en bent in het bezit van een Altis nano welke je op een vrijstaand kanaal in de ontvanger plugt. De starthoogte kan hiermee gemeten worden. Na het loslaten van de preset schakelaar wordt de starthoogte na 7 seconden en / of 60 meter starthoogte vastgesteld. Deze starthoogte wordt gelogt om bijbehorende bonus of penalty punten vast te stellen. Piloten die met deze setting meevliegen worden als F5K meegenomen in het “overall report” en zijn als zodanig te herkennen (F5K).

2. F3K zonder “Altis”

Piloten die in deze configuratie meevliegen kunnen de hoogte niet loggen en er kunnen dus ook geen bonus of penaltypunten toegekend worden. In Gliderscore zullen deze piloten te herkennen zijn aan “F3K” ipv “F5K”.

Aan het einde van de dag zal ik vanuit Gliderscore 3 uitslagen presenteren:
1. De overal score waarbij F5K en F3K samen gevlogen hebben
2. De overal score voor de F5K vliegers
3. De overal score voor de F3K vliegers

Het lijkt allemaal erg ingewikkeld, maar in praktijk denk ik dat het helemaal niet moeilijk is. De F3K piloten zullen de details van de F5K taken snel onder de knie krijgen. Het mooie is dat we hopelijk met zoveel mogelijk piloten gezellig op een veldje staan te vliegen.

Tijdens de pauze zal de club Gluhwein gratis beschikbaar stellen om de inwendige mens op temperatuur te houden. Het inschrijfgeld is vastgesteld op 10 euro.

Dagindeling (nog in detail vast te stellen):
10:00 Invliegen en veld uitleggen
10:25 Briefing
10:30 Groepsfoto
10:45 – 11.00: Start wedstrijd
15:00 Start laatste taak

We proberen 5 rondes te gaan vliegen, waarbij alle F5K taken een keer gevlogen worden.

Overzicht van de F5K taken:

Taak A : 1, 2, 3, 4 minutes in any order
Taak B : Last Flight 5 out 7 minutes
Taak C : All Up 4 minutes (3x)
Taak D : 3,3,4 minutes in any order
Taak E : Poker

In de bijlage is ook het meest recente F5K reglement bijgevoegd.

Ik hoop dat we er samen een gezellige dan van kunnen maken.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com.

Deelname lijst per 17-11-2021:

F5K:

1. Jeroen Kole – CX-5
2. Fons Kremer – Fury
3. Brian van der Gouw – Fury / Vortex 3
4. Jorn Beerendonk – CX5
5. Mike Neering – NRJ / Fury
6. Henk Nieuwenhuijsen – NXT

F3K (F3K met Altis):

F3K (F3K zonder Altis):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.