F5K-NK te Reuver

      Geen reacties op F5K-NK te Reuver

Verslag van de wedstrijd op 26 September 2021. Auteur: Brian

Na maanden van voorbereiding zou eigenlijk alles vanzelf moeten lopen. Helaas was dat niet het geval. Bij het laatste event in Rietmolen hadden we al problemen met de voeding van de laptop. We hadden besloten een nieuwe unit te kopen. Inmiddels is gebleken dat de nieuwe voeding ook de oorzaak is geweest van het “opblazen” van de geluidskaart van de laptop en de beide displays. De geluidsinstallatie werkte gelukkig wel. Ook de Pandora’s deden het nog en hierdoor konden we middels improvisatie toch nog een wedstrijd vliegen. Uiteindelijk hebben we 6 rondes gevlogen, met tussendoor een pauze waarbij de traditionele broodjes knak aangeboden werden.9 deelnemers hadden zich aangemeld en deze zijn ook allemaal naar Reuver gekomen. De impact van de vele wedstrijden in de maand september is duidelijk waarneembaar. Een aantal mensen had zich afgemeld vanwege vakantie, voor anderen was de afstand te groot en anderen konden dichterbij een ander event vliegen. Met 9 deelnemers kun je niet in 2 groepen vliegen, aangezien je dan een timer tekort komt. Het werd dus een 3×3 matrix. 3 groepen van 3 piloten. 3 groepen geeft wel meer rust, maar je wilt natuurlijk het liefste met zoveel mogelijk piloten tegelijk vliegen.Het was een prachtige nazomerdag. Pas na de middag viel er een spatje regen. Eigenlijk mag het geen naam hebben. De wind was in de late morgen nog best fors, maar nam daarna snel weer af.Uwe Weiss was er voor de eerste bij en vloog een aantal rondes erg goed mee. Tijdens ronde 4 raakte hij de controle over het model kwijt en zijn Sniper 2 kwam hard op de grond. Wel veel schade, maar alles lijkt goed reparabel (volgens Rasmus).Aan het einde van de dag zijn alle scores opgeteld en werd het podium bekend. Op dat moment bestond de top drie uit Fons, Ulrich en Henk. Bij het controleren van de scores bleek dat ook Gliderscore rare dingen had gedaan met de data. Of dat het gevolg is geweest van de laptop of het algoritme binnen Gliderscore is niet helemaal duidelijk. Gerry van Gliderscore heeft de database echter gerepareerd en alle scores zijn door mij en de beide juryleden Fons en Ulrich meerdere keren beoordeeld. Vandaag hebben we helaas moeten vaststellen dat het podium er iets anders uitziet. Erg vervelend natuurlijk.Het uiteindelijke podium is geworden:1. Fons Kremer2. Ulrich Freitag3. Brian van der GouwHenk is vooraf geïnformeerd over de impact en hij heeft het erg sportief opgevat. Dank hiervoor Henk en onze excuses voor deze situatie.Een fantastisch resultaat voor Fons en Ulrich! Nogmaals van harte gefeliciteerd. Alle scores zijn ook op de website van Gliderscore te vinden.Het volgende event staat gepland voor volgende week zaterdag 9 oktober in Dalfsen.We doen ons uiterste best om die dag de installatie weer draaiende te krijgen.Hopelijk tot Dalfsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.