Open NK F5J wedstrijd 23 of 24 September te Losser

Beste F5K piloten,

De zomervakantie is voorbij en na het heerlijke Camp – Fly – BBQ weekend in Toldijk kunnen we uitzien naar het volgende F5K event. In het weekend van zaterdag 23 of zondag 24 september zijn we te gast bij “Modelvliegclub Losser” te Beuningen. Een zeer ruim veld met weinig tot geen vliegbeperkingen in een prachtige omgeving staat garant voor een lekker dagje vliegen. Helaas is er geen kantine aanwezig. In de pauze zal de club een broodje knak op het veld klaarmaken. Deze consumptie zit bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Een aantal piloten heeft aangegeven alleen op de zaterdag mee te kunnen doen. We hebben dan ook besloten in principe op de zaterdag te gaan vliegen. Mochten de weergoden niet meewerken, dan kunnen we uitwijken naar de zondag.

Locatie:
Modelvliegclub “Modelvliegclub Losser”
Mensmanweg – Strengeveldweg
Beuningen

upload_2023-9-5_21-3-17.png

Bezoek ook eens de website van de club: http://modelvliegclublosser.nl

Deze wedstrijd telt mee om het F5K kampioenschap. Iedereen is meer dan welkom om samen een leuke dag te beleven. Uiteraard proberen we het beste uit onszelf te halen, maar sportiviteit staat voorop.

De vliegdag:
We proberen minimaal alle F5K taken (5 stuks) te vliegen. De exacte volgorde zullen we vrijdag bekend maken. Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

Volledigheidshalve de F5K Altis instellingen:
– 6 starts
– Altitude = 60 mtr
– Time = 7 seconds

Dagindeling:
09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
Opruimen, scoreverwerking en prijsuitreiking

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:
· de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
· de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
· er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
· er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 21 september 2023. Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er vanuit F5K alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand emailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00

We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Local rules:
· Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte
· Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen zoveel mogelijk piloten in Losser te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.