Tweede NK-F5K wedstrijd van 2022 in Losser

      Geen reacties op Tweede NK-F5K wedstrijd van 2022 in Losser

Beste F5K piloten,

In het weekend van zaterdag 10 of zondag 11 september staat de tweede NK wedstrijd van 2022 gepland. Na het geslaagde F5K Hoornsterzwaag weekend zijn we te gast bij “Modelvliegclub Losser” te Beuningen. Een zeer ruim veld met weinig tot geen vliegbeperkingen in een prachtige omgeving staan garant voor een lekker dagje vliegen. Helaas is er geen kantine aanwezig. Wel zal de club in de pauze een broodje knak op het veld klaarmaken. Deze consumptie is bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Locatie:
Modelvliegclub “Modelvliegclub Losser”
Mensmanweg – Strengeveldweg
Beuningen

upload_2022-8-22_20-49-50.png

Bezoek ook eens de website van de club: http://modelvliegclublosser.nl

Doorgevoerde verbeteringen:

Tijdens de laatste paar events is gebleken dat 5 minuten voorbereidingstijd aan de krappe kant is. Om die reden zullen we de voorbereidingstijd naar 7 minuten verlengen. Dat moet net iets meer rust geven om de scores te verwerken, de accu’s bij te laden en eventueel voorbereidingen te treffen voor je volgende vlucht.

Daarnaast zijn er een aantal verbeteringen in Gliderscore doorgevoerd. Bij F5K worden helpers/ timers aan piloten toegewezen. Op het scorebriefje staat wel vermeld welke helper een piloot heeft. Het was echter voor de helper niet direct zichtbaar wie hij / zij moest helpen. In overleg met Gliderscore is een nieuw rapport ontwikkeld, welke per ronde laat zien of je vliegt of dat je iemand moet timen. Bij de briefing zullen we de scorebriefjes en het nieuwe rapport delen.

Een ander verbeterpunt is het verwerken middels e-scoring. Voorheen kwam je bij het verwerken van de tijden eerst in het “toetsenbord” gedeelte van je Smartphone uit. Vervolgens moest je naar het alfanumerieke deel en kon je de tijden ingeven. Gerry van Gliderscore heeft dit aangepast. Je komt nu direct op het alfanumerieke deel, wat het verwerken van de tijden een stuk eenvoudiger maakt. Gerry was dermate enthousiast dat hij dit voor alle klasses ingevoerd heeft.

Dagindeling:

Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
16.30 Opruimen en scoreverwerking
16.45 Prijsuitreiking

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag voor het wedstrijdweekend rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:

– de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
– de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
– er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
– er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 8 september 2022. Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er vanuit F5K alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand e-mailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00

We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Wedstrijdregels en Local rules:

– Het Open NK F5K treffen Losser wordt gevlogen volgens het verbeterde F5K 2022 reglement, welke we tijdens de jaarvergadering samen hebben vastgesteld. In het geel zijn alle wijzigingen eenvoudig terug te lezen.
– Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte
– Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen zoveel mogelijk piloten in Losser te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.