1e NK-wedstrijd 2022 in Dalfsen 11 JUni

Beste F5K piloten,

Na een succesvol F5K treffen in Keldonk zijn we op zaterdag 11 juni 2022 te gast bij Modelvliegclub RMF Friendship te Dalfsen. Een prachtig wijds veld met mooie kantine waar alle voorzieningen aanwezig zijn. De wedstrijd in Dalfsen is de eerste wedstrijd in 2022 welke meetelt om het Nederlands Kampioenschap.

Door de nieuwe EU-regelgeving, die sinds 1 januari 2021 van toepassing is, dienen alle toestellen voorzien te zijn van een identificatienummer. We verzoeken je de KNvVL sportlicentie of een WA-verzekeringsbewijs mee te nemen.

Modelvliegclub “RMF Friendship”:
Locatie:
Welsummerveldweg 4
7722 SK Dalfsen

Bezoek ook eens de website van de club: www.rmf-friendship.nl

De vliegdag:
We proberen minimaal alle F5K taken (5 stuks) te vliegen. De exacte volgorde zullen we vrijdag voor de wedstrijddag bekend maken. Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

Dagindeling:
09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
Opruimen, scoreverwerking en prijsuitreiking

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:
· de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
· de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
· er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
· er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 9 juni 2022 (23.59 uur). Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand emailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00

We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Wedstrijdregels en Local rules:

– Het NK te Dalfsen wordt gevlogen volgens het verbeterde F5K 2022 reglement, welke we tijdens de jaarvergadering samen hebben vastgesteld. In het geel zijn alle wijzigingen eenvoudig terug te lezen
– Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte
– Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen jullie in Dalfsen te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.