F5K-treffen

      Geen reacties op F5K-treffen

Beste F5K piloten,

In het weekend van zaterdag 21 of zondag 22 mei staat het tweede F5K treffen van 2022 gepland. Het eerste Treffen kon vanwege de regen en harde wind helaas niet doorgaan. Laten we hopen dat de weergoden ons dit keer beter gezind zijn.

We zijn te gast bij “De Sticks” te Keldonk. Met hulp van Richard Tunderman mogen we hier voor de eerste keer een F5K evenement organiseren. Super bedankt voor het regelen Richard! Via deze link https://www.youtube.com/embed/rDvW0-SeuDQ en https://www.youtube.com/embed/XSpmYtmKpXA kun je alvast een indruk van het veld krijgen. De club beschikt over een kantine met sanitaire voorzieningen. Zoals je kunt zien is het een mooi open gelegen veld met weinig tot geen vliegbeperkingen.

Ook dit event betreft een “open F5K treffen”, wat inhoudt dat iedereen mee mag doen. Piloten uit Duitsland, België of andere regio’s zijn meer dan welkom. Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” proberen we er een sportieve en gezellige wedstrijd van te maken. Dit treffen maakt geen deel uit van het Nederlands Kampioenschap.

Door de nieuwe EU-regelgeving, die sinds 1 januari 2021 van toepassing is, dienen alle toestellen voorzien te zijn van een identificatienummer. We verzoeken je de KNvVL sportlicentie of een WA-verzekeringsbewijs mee te nemen.

Locatie:
Modelvliegclub “De Sticks”
Boerdonkseweg (Erp, coördinaten 51.5722420, 5.6154190)
Keldonk

upload_2022-4-30_18-54-6.png

upload_2022-4-30_18-54-20.png

Bezoek ook eens de website van de club: http://www.desticks.nl

De vliegdag:

We proberen minimaal alle F5K taken (5 stuks) te vliegen. De exacte volgorde zullen we vrijdag voor het vliegweekend bekend maken. Tijdens de invliegperiode kan iedere piloot zijn toestel testen en eventuele aanpassingen aan de Altis Nano doorvoeren. Er is een laptop met kabel voor de Altis aanwezig. Indien nodig kan de juiste Firmware en de juiste startparameters ter plekke geprogrammeerd worden.

Dagindeling:
09:00 Invliegen en veld uitleggen
09:45 Briefing met groepsfoto
10:00 Start wedstrijd
16:00 Start laatste taak
16.30 Opruimen en scoreverwerking
16.45 Prijsuitreiking

Timers:
We vinden het belangrijk om kennis en kunde binnen F5K zoveel mogelijk te delen. Nieuwe mensen proberen we zo goed mogelijk op te vangen en wegwijs te maken. We hebben gezien dat als minder ervaren vliegers geholpen worden door ervaren vliegers dit bijdraagt aan een prettige en open sfeer. Iedereen helpt elkaar. Om deze reden wijzen we helpers toe aan vliegers. Dit kan eenvoudig in Gliderscore. De naam van de helper komt op het scorebriefje te staan. Een bijkomend voordeel is dat er veel meer rust tussen de rondes ontstaat, aangezien iedereen weet dat er een coach beschikbaar is. Ook staan alle penalty’s op het nieuwe scorebriefje afgedrukt, waardoor alles weer een stukje eenvoudiger wordt. De KNVvL stelt digitale (Pandora) stopwatches beschikbaar. Deze kan iedereen gebruiken. Uiteraard is het ook toegestaan om je eigen stopwatch te gebruiken.

Voorbeeld van het scorebriefje:

upload_2022-4-30_18-55-12.png
Piloot: Brian van der Gouw
Helper: Kremer, Fons

Aflastingen:
Het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zal uiterlijk vrijdag voor het wedstrijdweekend rond 20.00 uur in dit draadje op het forum bekend gemaakt worden.

De wedstrijd gaat niet door als:

· de gemiddelde windsnelheid tussen 11.00 uur s’morgens en 17.00 uur s’middags hoger is dan 8 m/s (bron: windfinder)
· de mate en of kans op neerslag tussen 10.00 uur en 16.00 uur groot is (bron: buienradar)
· er minder dan 8 deelnemers zijn ingeschreven
· er minder dan 8 deelnemers aanwezig zijn tijdens aanvang van de wedstrijd. In dat geval beslissen we met de aanwezige piloten hoe we een invulling aan de dag zullen geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vliegen van een gezamenlijke “All Up” taak zonder coach

Wedstrijdleiding:
Wedstrijdleiding: Brian van der Gouw
Jury: 2 personen, welke tijdens de briefing vastgesteld worden.

Inschrijving:
Inschrijven is mogelijk in dit draadje of door een mail te sturen naar f5k.contest@gmail.com De uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 19 mei 2022 (23.59 uur). Ben je niet ingeschreven, maar kun en wil je door omstandigheden op het laatste moment alsnog graag meedoen dan zullen we er vanuit F5K alles aan doen om dit mogelijk te maken. Stuur dan een verzoek naar bovenstaand emailadres of neem contact op met de wedstrijdleider.

Inschrijfgeld:
Senioren: € 15.00 ; Junioren: € 5,00
We verzoeken jullie het inschrijfgeld bij voorkeur digitaal te verrekenen middels een betaalverzoek van de organisatie. Uiteraard kun je ook cash op het veld betalen.

Wedstrijdregels en Local rules:

· Het Open F5K treffen Keldonk wordt gevlogen volgens het verbeterde F5K 2022 reglement, welke we tijdens de jaarvergadering samen hebben vastgesteld. In het geel zijn alle wijzigingen eenvoudig terug te lezen.
· Tijdens de jaarvergadering is besloten om het ongewild starten van de motor tijdens de landingsfase niet met een nulpunten straf te beoordelen maar met 100 strafpunten. We hebben gezien dat een aantal piloten toch een foutje in de programmering van de zender had en hierdoor ongewild de motor startte
· Ook F5K toestellen met een lagere vleugelbelasting dan 12 gr/dm2 worden toegestaan

Wij hopen zoveel mogelijk piloten in Keldonk te mogen ontvangen!

Team F5K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.